Kwaliteitsverbetering
koelwaterbehandeling

Use Case

Het conditioneren van koelwater voor open koeltorens en verdampingscondensors is essentieel om kalk, corrosie en de legionella bacterie te voorkomen. Vaak wordt dit gedaan door een gespecialiseerd bedrijf dat zowel de techniek als de chemicaliën in haar portfolio heeft. Één van de belangrijkste aspecten van het goed functioneren van een waterbehandelingsinstallatie, en daarmee de kwaliteit van het recirculerende water, is de controle op de juiste werking van het systeem. Normaliter sluit de eigenaar van de koeltoren en/of verdampingsondensor een contract met de waterbehandelingsfirma. Contractueel wordt de waterbehandelingsinstallatie en de waterkwaliteit 4 tot 12 keer per jaar gecontroleerd.

Probleem - De uitdaging

Het probleem is, de waterkwaliteit van koeltorens en verdampingscondensors kan tijdens de bedrijfsvoering variëren.
Er zijn verschillende factoren die onverwachte verandering veroorzaken zoals, verstopping van spuikleppen, lekkages, lege doseervaten, doseerpomp bevat lucht etc. De kans dat deze problemen zich voordoen buiten het zicht veld van de waterbehandelaar is groot, en de gevolgen kunnen groot zijn. Corrosie in koelwatersystemen zijn nagenoeg niet te herstellen en kalkafzetting heeft een grote negatieve invloed op de koelcapaciteit en energieverbruik. Wanneer de biocide dosering niet voldoende werkt of er is teveel vervuiling in het water is de kans groot dat de legionella bacterie in het koelwater komt

Oplossing

Met meer inzicht in de werking van de waterbehandelingsinstallatie en waterkwaliteit kunnen bovenstaande problemen worden geminimaliseerd. Met de huidige technologie is het mogelijk om de specifieke watereigenschappen en het functioneren van de waterbehandelingsapparatuur continue en online te monitoren. Hierdoor bent u en uw waterbehandelaar 24/7 op de hoogte van het goed functioneren van de installatie en wordt de kans op schade door slechte waterkwaliteit sterk verkleind. Cool Industries BV heeft de Smart CoolBox ontwikkeld speciaal voor het monitoren van koelwatersystemen. De basis is een remote monitoringsysteem gebaseerd op de laatste Internet of Things technologie waardoor u er van verzekerd bent dat alle data communicatie en Cloud opslag veilig is. Diverse sensoren worden op het systeem aangesloten en zenden iedere 5 minuten de data naar het Cloud platform.

Smart - Coolbox

Sensoren in de Smart Coolbox die het gedrag van de waterkwaliteit en werking van de installatie bewaken zijn:
De data van de sensoren wordt met behulp van 4G technologie naar de Cloud database verzonden, zonder inbreuk te maken op uw netwerk. Op het online dashboard ziet u de actuele waardes van de waterkwaliteit en installatie. Bij het overschrijden van vooraf ingestelde waardes ontvangt u een alarmering in de INSIGHT App of per e-mail. Historische data wordt opgeslagen zodat eenvoudig en snel probleem analyse kan plaatsvinden en herhaling wordt voorkomen.

Wij noemen dit
COOLING
AS A SERVICE

Beloning

Hoe belangrijk is voor uw bedrijf om in-control te zijn over uw energie- en watergebruik. Waterbehandelingschemicaliën zijn kostbaar en overdosering en teveel watergebruik leidt tot verspilling. Door op ieder moment inzicht te hebben in deze verbruiken bent u in-control en verbeterd u de kwaliteit van het onderhoud en levensduur van uw koeltoren en verdampingscondensors.